Mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding is een proces dat vaak gepaard gaat met veel emoties en onenigheden. U wilt als partners scheiden, maar als er kinderen bij betrokken zijn heeft dit vaak grote consequenties. Een scheiding kan voor kinderen een trauma betekenen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Mijn overtuiging is dat niet de scheiding op zich slecht is voor kinderen, maar de wijze waarop de ouders met elkaar omgaan tijdens dit proces.

Wat kan ik, als mediator voor u betekenen bij een echtscheiding?

Een vrijblijvend gesprek, waar geen kosten aan verbonden zijn, kan over deze vraag al snel duidelijkheid verschaffen. U krijgt dan uitleg over de mogelijkheden die ik u te bieden heb. Het conflict zelf, bespreken wij als beide partijen kiezen voor mediation. In overleg met u, regel ik de zaken die komen kijken bij een echtscheiding. Indien nodig vraag ik een externe deskundige voor advies. Vervolgens maak ik een analyse van uw problemen en begeleid de gesprekken.
Op deze manier werken we toe naar een oplossing, die juridisch haalbaar is.

Het spreekt voor zich dat de oplossing voor u beiden acceptabel is. Hierbij heb ik een onafhankelijke positie; ik oordeel niet, maar help door probleemoplossend te denken. Het is belangrijk dat u beiden vertrouwen heeft in mij en de mediation. Een belangrijk voordeel van mediation is dat uw scheiding met zo min mogelijk frustraties verloopt.
Er zijn geen winnaars en verliezers, geen tijdrovende procedures via advocaten, die niet zelden uw tegenstellingen juist benadrukken.

Mijn doel is om de problemen samen op te lossen, zodat u in goed overleg uit elkaar gaat.  Hierdoor ziet u beiden de toekomst met vertrouwen tegemoet.