Mediation bij een familieconflict

Het gezin of de familie is voor de meeste mensen het belangrijkste wat er bestaat. Toch komt het vaak voor, dat er binnen een familie conflicten ontstaan waardoor familieleden uit elkaar worden gedreven. Dat kan veel verdriet  veroorzaken. Soms is het  moeilijk om weer contact met elkaar te zoeken en/of in gesprek te komen.

Een “onaangekondigd” familiediner op tv is niet voor iedereen de aangewezen weg.

Een familieconflict mediator is voor veel mensen een nog onbekende mogelijkheid. Dat is jammer, want een onafhankelijke derde kan heel goed bij diverse familieproblemen bemiddelen. Bijvoorbeeld bij een ruzie, een erfenis of een taakverdeling binnen het familiebedrijf.

Ook hier is het  maatwerk. U geeft het tempo en de grens aan. We gaan samen in gesprek en bewandelen stap voor stap de weg naar een oplossing. Vaak zien we dat bij familieproblemen een advocaat wordt ingeschakeld.
Een belangrijk verschil tussen een familiemediator en een advocaat is, een mediator werkt voor alle betrokken partijen. Een familiemediator velt geen oordeel, dringt geen oplossingen op en neemt ook geen besluiten.
Een familieconflict mediator heeft niet als een advocaat het doel om een zaak te ‘winnen’.

Bij mediation zijn er geen winnaars of verliezers. Het gaat erom, dat u er met de hulp van een professionele bemiddelaar samen uitkomt. Geen complexe en langdurige juridische procedures. Dat bespaart u tijd en kosten.